Enerjisa Üretim'den Meslek Yüksekokulu Atılımı | Enerjisa Üretim

Meslek Yüksekokulları (MYO), ülkemizde başta sanayi ve teknoloji olmak üzere pek çok alanda genç ve parlak beyinlerin istihdam edilmesini sağlıyor. Mesleki eğitim müfredatının ağırlıklı olduğu MYO’lar, farklı beceriler elde etmek ve belirli alanlarda uzmanlaşarak kariyer hedefleri belirlemek isteyen genç öğrenciler için de ideal bir tercih. Her yıl milyonlarca öğrencinin tercihlerinde yer verdikleri meslek yüksekokulları özel eğitim alanları, laboratuvarlar ve kapsamlı eğitim teknikleriyle 2023 üniversite tercihlerinde de önemli bir yere sahip olacak.

İş Hayatına Donanımlı ve Hazır Başlangıç İçin MYO

Diğer yükseköğretim kurumlarından farklı olarak teorik eğitimler yerine pratik eğitimlerin yoğun olduğu MYO’lar, önemli sektörlerde insan kaynağı yetiştirilmesi için oldukça kritik. Eğitim dönemleri boyunca öğrencilerin teorik ve pratik bilgileri bir arada öğrendiği, bilgi ve becerilerini deneme fırsatı bulduğu meslek yüksekokulları Türkiye’nin kalkınması ve istikrarlı büyümesini sürdürmesi için de oldukça önemlidir.

Sanayi, teknoloji ve hizmet sektöründe yer alan MYO mezunu öğrenciler, akademik kariyerleriyle birlikte stajlarını da tamamlayarak meslek hayatlarına donanımlı ve hazır bir şekilde başlayabilir. Öğrenim hayatları boyunca elde edecekleri eğitim, modern dünyada sektörleriyle ilgili sorunları daha iyi analiz edebilmelerine ve inovatif çözümlerle soruna yaklaşabilmelerine yardımcı olur.

Enerjisa Üretim’den Enerjide İhtiyaç Duyulan İnsan Kaynağı Gelişimine Katkı

Enerjisa Üretim olarak teknolojinin gelişimini ve meslek yüksekokullarından mezun insan kaynağı ihtiyacını yakından takip ediyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle sektördeki insan kaynağı eksiğinin kapatılması için büyük bir adım attık. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’na kayıt olan öğrencilerimiz güncel teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarda ve dersliklerde eğitim görmenin yanı sıra yenilenebilir enerji teknolojilerini de kapsayan bir eğitim programına katılım sağlayabilecek.

Ege Bölgesinde hayata geçireceğimiz 1.000 megavatlık YEKA 2 rüzgar enerji santralleri yatırımlarımızı göz önünde bulundurduğumuzda Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu ile imzaladığımız protokol, sektörümüze nitelikli insan kazandırmak açısından da oldukça önemli. Yenilenebilir enerji teknolojileri bölümleri bulunan meslek yüksek okullarının mezunları, bu sektörde çalışan enerji firmalarında, yeşil teknoloji şirketlerinde, çevre danışmanlık firmalarında ve kamu kurumlarında istihdam edilebilirler. Enerji sektöründeki yenilenebilir enerji projelerinin artmasıyla birlikte, bu alanda eğitim almış nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyaç da her geçen gün artmaktadır.

İş birliği kapsamında yalnızca öğrencilerimiz değil, akademik personeller de yenilenebilir enerji ve enerji sektörü hakkında bilgi edinerek kendilerini geliştirme imkanına sahip olacak. Sürdürülebilirlik odağımızdaki çevreyle uyumlu projelerimize güç katacak geleceğin enerji sektörü çalışanlarını destekleyen iş birliği sayesinde bilinçli, verimli ve temiz bir geleceğin kapılarını beraber aralayacağız.

Enerji Sektöründe Eşit Fırsat Vizyonu

Toplumun her alanında olduğu gibi enerji sektöründe de geleceğimizin parlak gençlerinin eşit eğitim fırsatlarına sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Sektörel eğitim ve programlarımızda tüm öğrenciler için bu fırsatı sunarken enerji sektöründe de kadın öğrencilerimizin sayısını artırmayı amaçlayarak fırsat eşitsizliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Kadın ve erkek öğrencilerin aynı kalite standartlarında eğitim görmesi ve kadın öğrencilerin sektörde daha aktif şekilde yer alması için geliştirdiğimiz proje ile geleceğin enerji sektörü profesyonellerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacağız.

Cinsiyet faktörünün yanında enerji sektöründeki teknik ve teknolojik fırsat eşitsizliğinin de önüne geçmek için geliştirdiğimiz proje ve eğitimlerde, tüm öğrencilerin sektörde gelişmiş bir bilgi ve deneyim dağarcığı geliştirmelerini destekliyoruz. Her geçen gün hızla değişen teknolojinin zorunlu kıldığı adaptasyon kriterini sağlamak için öğrencilerimize teknolojik desteğin yanı sıra sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda da kapsamlı eğitimler sunarak öğrencilerin global alanda da sektörde yer almalarına yardımcı oluyoruz.

Blog | Enerjisa Üretim
Önceki Yazı
Womentum Programının İkinci Dönemi Tamamlandı
Blog | Enerjisa Üretim
Sonraki Yazı
Türkiye'nin İlk Hidrojen Vadisi